Over mij

 

Mijn naam is Leonie Krebbers en ik ben zelf fanatiek canicrosser, Nederlands kampioen canicross op de korte en lange cross 2019 en 2023. Nederlands kampioen lange cross 2017 en 2022, kynologisch sportmassage therapeut en gediplomeerd Run Dog trainer canicross.

Ik heb de basisopleiding kynologisch masseur en gediplomeerd kynologisch sportmasseur en therapeuten modules gevolgd bij de erkende opleider Kynocompleet en Dogs in Shape.

Ik heb zelf ondervonden door het geven van een warming up massage dat je hond dan beter voorbereid is voor een wedstrijd. De prestaties van de hond verbeteren en er is dan minder kans op blessures. Door het geven van een cooling down massage herstelt de hond ook sneller.

Ik ben in 2015 begonnen met canicross, ik heb toen een beginners workshop gevolgd en ben aan de slag gegaan. Ik maakte aan het begin de grote fout door veel te hard te starten en mezelf helemaal stuk te lopen. Na een jaar met veel blessure leed, wist ik dat het toch anders zou moeten. Ik besloot om me op te geven voor de cursus Run Dog trainer, niet met de intentie om meteen trainer te worden, maar meer om zelf de basistechnieken goed onder de knie te krijgen. Na een opleiding van een jaar met theorie en praktijk lessen, veranderde ik ook mijn eigen trainingen. Dit resulteerde in blessure vrij lopen en een dubbelslag op de Nederlandse kampioenschappen canicross in 2019. Tijdens de opleiding moesten we ook les geven aan de medecursisten, dit beviel me goed en ik kreeg er energie van om te zien hoe baas en hond genoten en wat je allemaal kon bereiken in 1 les. In januari 2020 ben ik dan ook begonnen met het geven van workshops canicross.

Sinds 2019 ben ik ook met steppen met de hond (dogscooter) begonnen. Hierin heb ik nu ook een instuctie cursus gevolgd bij Run Dog zodat ik ook workshops Dogscooter mag geven.